Rodinka Úžasných Thai Siamských Mačiek

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Typy siamských mačiek

 

Typy siamských mačiek

Siamské mačky sú rozdelené do dvoch hlavných skupín: tradičné a moderné. Skupina tradičných siamských mačiek sa ďalej delí na tri typy: Applehead, Old-style a Classic.

1. Applehead Siamese

(mačky, ktoré majú hlavu v tvare jablka) Sú robustné a väčšie s guľatými hlavami ako jablko. Uši sú menšie a nos má zreteľný sklon pri pohľade z profilu.

2. Old-style Siamese 

(starý typ siamky) Sú strednej veľkosti s kostnatou štruktúrou tela, s mierne predĺženými tvárami v porovnaní s Applehead. Uši sú väčšie a nos má menej výrazný sklon. Tieto mačky majú tendenciu viac vyzerať športovo. Thai old-style sa zobrazuje v TICA a CFF spolu s modernou siamskou mačkou.

3. Classic Siamese

(klasická siamská mačka) Majú viac športové, pretiahnuté telo a chvost. Hlavu majú pretiahnutejšiu s väčšími ušami, ktoré sú vyššia a na nose nemajú takmer žiadny sklon. Rovnako ako tradičné old-style siamské mačky majú pôvodný typ tela ako mačky, ktoré prišli zo Siamu.

http://www.blog.sk/images/1/e/1ef01c95399d250b4fae875557e2ad1f

4. Modern Wedge Siamese

(moderná siamská mačka s hlavou v tvare trojuholníka) Majú veľmi pretiahnuté telo. Hlavu majú v tvare ostrého špicatého trojuholníka alebo ’wedge’ (klinu, trojuholníka). Ich oči sú väčšie a umiestnené nižšie na hlave a výrazne šikmé. Nos je širší bez sklonu. Tieto mačky sú v súčasnosti výstavnými mačkami. Tento vzhľad mačky sa stal populárny v roku 1980, ale chov týchto mačiek mal za následok zvýšené riziko zlyhania obličiek a problémy so srdcom. Kým väčšina moderných siamských mačiek žije dlhý a zdravý život, môžu modern wedge siamské mačky môžu zomrieť po piatich či šiestich rokoch svojho života.

Mačiatko modernej siamskej mačky s hlavou v tvare trojuholníka

Moderná siamská mačka

 

Bez ohľadu na typ siamskej mačky, všetky sú nádherné.


Siamské Mačky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014